Tilgjengelighet

Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, ligger langs RV 255, like nord for Follebu sentrum. Ved veien ligger Dikterportalen hvor museumsbillett og butikk ligger, stedet er også turistkontoret for Gausdal kommune.

Parkering

Det er parkeringsplasser ved Dikterportalen, og syd for Aulestads park. Fra Dikterportalen er det en ganske god stigning opp til Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, man kan spasere opp enten via alléen eller via stien som går gjennom parken. For bevegelseshemmede eller grupper som kommer med buss er det mulig å kjøre opp til tunet nedenfor hjemmet for å sette av passasjerer. 

Drengestua

I Drengestua er det kafé. Her er tilgjengeligheten god både for rullestolbrukere og for de som har barnevogn. I kafeen serveres det gode kaker og enkle lunsjretter. Det er toaletter i underetasjen med inngang fra utsiden. 

Utstillinger i Låven

Hvert år produseres det nye temporære utstillinger i låven, og det er fast utstiling om Bjørnson i inngangspartiet. Her er tilgjengeligheten god for alle.

Bjørnstjerne Bjørnsons hjem

Hovedhuset er restaurert og tilbakesatt til ca 1910. For rullestolbrukere er det mulig å komme inn i stue og kjøkken, men det er kun mulig å komme opp til arbeidsværelsene og soverom i 2. etasje via en smal trapp.

For å komme inn i hovedhuset må man følge oppsatt omvisning som går hver time i hovedsesongen, der det kan gå max 15 besøkende inn av gangen. Det kan derfor være lurt å forhåndsbestille omvisning. Les mer om omvisningen her.

Allén på Aulestad Bjørnstjerne Bjørnsons hjem.

Alléen som går fra RV4 opp til Aulestad. Foto Bjørn Mølmen