Den usynlige broen - Milada Blekastad 1917-2003

Utstilling om den tsjekkiske Milada Blekastad som bosatte og giftet seg i Gausdal.

Til 24. september 2017

Tidspunkt
Hele dagen

Dette er historien om Milada Blekastad som kom til Gausdal fra Praha som 16-åring. Hun var en sterk og handlekraftig kvinne som giftet seg, fikk syv barn og deretter tok doktorgrad i litteratur og ble statsstipendiat.

Milada Blekastad var gift med maleren Hallvard Blekastad og var en kjent kvinne og personlighet i Gausdal og i det akademiske Norge. 

I september er Milada Blekastad månedens oversetter i NORLA.

Utstillingen om Milada Blekastad: "Den usynlige broen" kan sees 16. og 17. september, samt 23. og 24. september, før den tas ned for sesongslutt.

Utstillingen er en vandreutstilling som er laget i Tsjekkia av foreningen Elg, z. s. og Institutt for filosofi ved Det tsjekkiske vitenskapsakademiet.

Den har fått beskyttelse fra prof. RNDr. Eva Zažímalová, CSc. (forkvinnen i Det tsjekkiske vitenskapsakademiet), H.E. Jaroslav Knot (Tsjekkias ambassadør i Norge) og H.E. Siri Ellen Sletner (Norges ambassadør i Tsjekkia).

Utstillingen har dessuten fått støtte fra Det tsjekkiske kulturdepartementet, Det tsjekkiske vitenskapsakademiet, Stiftelsen Solgløtt, Den tsjekkiske ambassade i Oslo og NORLA.