Familiedag på Aulestad Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, i samarbeid med venneforeningen

Venneforeningen

Venneforeningen er en viktig samarbeidspartner som bidrar med å gjøre Aulestad mer kjent og brukt av flere.

Mange mennesker og mange steder i Norge ønsker å ha et eierforhold til Bjørnstjerne Bjørnson. Av steder kan nevnes; Kvikne, Nesset, Molde og Søgne. Det er slett ikke vanskelig å forstå ønsket om tilknytning til Bjørnstjerne Bjørnson. Han var en høvding. Han var forfatter, politiker, folketaler, opprører, bonde og Nobelprisvinner i litteratur. Heldig for Gausdal at det er nettopp her Aulestad ligger - gården Bjørnson kjøpte i 1875. Det er fint å vite at gården fremdeles drives av samme familie - nå; Torbjørn Bjørnson. Husa er museum; Aulestad er vår flotte kulturperle på solsida i Follebu.

Aulestads venner har omlag 100 medlemmer som bidrar til å støtte og løfte Aulestad opp og fram. Venneforeningen skal i første omgang bidra på arrangementer der ledelsen på Aulestad ønsker det, som for eksempel under Litteraturfestivalen i mai og "Jul på Aulestad" som går av stabelen 2. helgen i advent.

Venneforeningen ønsker å være med på å gjøre Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem mer kjent og brukt av flere. Aulestad åpner for stadig nye bruksområder etterhvert som anlegget utvikler seg og blir restaurert til flotte lokaler. Stedet kan for eksempel brukes til konserter, samlinger for ulike organisasjoner og private arrangementer.

I statuttene for Aulestads venner legges det opp til at foreningen også kan ordne egne arrangementer. Nå i oppstarten har vi ikke tenkt å gjøre det. Vi mener det er riktig " å skynde seg langsomt ".

Medlemskap i Aulestads venner koster kr. 150 for enkeltpersoner og kr. 250 for familiemedlemskap.

Vel møtt !

Hilsen 
Inger S. Enger
Aulestads venner
styreleder

Styret:

Anne -Line Graedler 
Kristin Korsvold
Bente Forberg 
Ole Volehaugen