Foto: Aulestad

Årets sommer på Aulestad

Aulestad legger til rette for trygge og gode museumsopplevelser for små og store i sommer.

Det daglige tilbudet på Aulestad vil være redusert i forhold til det vi har en normal sommer. Derfor setter vi også ned prisen på billettene. Det er likevel en flott opplevelse å komme hit!

Ny utstilling i låven

"Det volder litt rabalder" er en ny og fargerik utstilling om Bjørnstjerne Bjørnsons liv og litteratur. Den kan ses i låven på Aulestad. Utstillingen speiler Bjørnsons fargerike liv og personlighet. Vi har hentet frem flere skatter fra magasin, som utmerkelser og smykker, brudesko og brudeslør, reiseveske og hatteeske, flosshatt og nattlue. Og en helt ekte nobelprismedalje!

Nyheter for barna

I en del av låven har barna sitt eget «tivoli». Her kan de fotografere seg sammen med den store Bjørnstjerne, dikte med dikthjulet, kaste ønsker i ønskebrønnen, oversette «Ja, vi elsker» til emoji-språk og studere seg selv i underlige speilformasjoner.

I den store parken og hagen kan barna leke. I hagen inviterer vi også til oppdagelsesferd der de leter etter forskjellige slags trær og ulike nyttedyr som edderkopp, humle og marihøne.

Vert i tunet

Av smittehensyn er hjemmet stengt for omvisninger, men på tunet møter du en av våre verter som gjerne forteller om Bjørnstjernes liv. Fra verandaen på Aulestad kan du nyte utsikten og titte inn gjennom vinduene til det fantastiske dikterhjemmet.

I vognskjulet kan du se de flotte vognene til Bjørnson utstilt, blant annet vognen som Bjørnstjerne lånte ut til Kong Haakon på sin kroningsferd i 1906.

Drengestua Kafé er stengt

Av smittehensyn er både kafeen og hjemmet stengt i sommer.  Ta gjerne med deg niste til en koselig piknik i våre flotte omgivelser.

Dikterportalen er også stengt, så billettsalget foregår fra Drengestua oppe på tunet.

 

Glade jenter foran Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad.

Foto: Cecilie Owren.

Trygge museumsopplevelser
Aulestad museum overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.
Les mer om våre smitteverntiltak

Billetter
Vi jobber for at billetter kan kjøpes på nett, og oppfordrer ellers til å betale med kort eller vipps ved kjøp av billetter på museet. Billettsalget foregår fra Drengestua oppe på tunet.

Vi reduserer prisen på billettene i sommer. 

Åpningstider i sommer:

  • 18. juni – 30. juni kun torsdager
  • 1. juli – 15 august torsdag – søndag
  • 16. – 31. august lørdag og søndag

Alle dager kl. 11.00 - 15.00

 

Vi tar forbehold om endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.