Praktisk informasjon

Beliggenhet

Aulestad ligger 18 km fra Lillehammer. Det er skiltet til Aulestad fra E6 nord for Lillehammer. Ta av fra E6 mot Gausdal på FV 255 og følg veien forbi Follebu sentrum til Aulestad.

Adresse: Aulestadvegen 6-14, 2656 Follebu

Parkering

Det er gratis parkeringsplasser ved Dikterportalen nedenfor alléen og sør for Aulestads park. 
Fra Dikterportalen er det en bakke opp til Aulestad museum. Du kan spasere opp enten via alléen eller via stien som begynner rett til høyre for Dikterportalen og går opp gjennom parken.
Bevegelseshemmede eller grupper som kommer med buss kan kjøres opp til tunet for å bli satt av. 

Offentlig transport

Det går busser fra Lillehammer skysstasjon. Det er et eget busstopp som heter Aulestad. Sjekk rutetider.

Bjørnsonvegen

Bjørnsonvegen (RV 255) går fra Follebu over Espedalen og Skåbu til Vinstra. 
Her finnes små bygdekirker, gallerier, teater, brukskunst, seteropplevelser, fiskevann, ridning, båtutleie, sykkelturmuligheter og trivelige overnattings- og serveringsbedrifter forankret i lokal kultur og mattradisjoner. 
Se anbefalte overnattingssteder i nærheten av Aulestad på Tripadvisor. 

Tilgjengelighet

Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Aulestad. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjonen som skal gjøre det lettere å planlegge besøket ditt hos oss.

Parkering

Det er handicapparkering i nærheten av husene, og det er også mulig å  bli fraktet inn på tunet, om det skulle være nødvendig.

Kafe/billett/butikk

Dette er gamle, fredede hus, og de er er derfor dessverre ikke fullt tilpasset handicappede. Det er imidlertid tilgang hit med rullestol. Ved behov finnes det ramper og plater tilgjengelige for å komme over dørstokker og trinn.

Museum

For rullestolbrukere er det mulig med tilgang til første etasje og veranda ved hjelp av rullestolbruer/plater over dørstokkene. Vognskjulet, i overkant av tunet, er også tilgjengelig, men tunet er bratt og ikke helt enkelt med rullestol.

Låve/utstilling

Låven er fullt tilgjengelig med rullestol. Det finnes også toalett tilgjengelig her.

Folkestue

Arrangementslokalet, Folkestua, er lett tilgjengelig i første etasje. Her er det også eget handicaptoalett. Andre etasje, Stalltrevet, er lett tilgjengelig med rullestol.

Publikumstoaletter

Det er handicaptoalett i kjeller på kaféen/Drengestua, dette er tilgjengelig med rullestolbruer da det er et trinn ned innenfor døren.

Hage/park

Området omkring museet er til dels kronglete og bratt, og det er ikke fremkommelig for rullestol her. Hagen utenfor kaféen/Drengestua er tilgjengelig. Parken er tilgjengelig via grussti/rampe, men det er ikke et opparbeidet stisystem, kun gressareal.

Hund på museet

Hunder er hjertelig velkommen i hagen! På Aulestad er hunder velkommen på våre uteområder. Det er imidlertid ikke lov å ta med hunden inn i de historiske husene. Unntaket er assistenthunder, som har adgang til alle områder på Aulestad. Husk å holde hunden i bånd under hele besøket og ta med hundepose.

Foto og filmopptak

Fotografering og filmopptak til privat bruk er tillatt og avgiftsfritt hvis ikke annet er angitt. Som privatperson kan du også gjerne dele dine bilder og film fra museene i sosiale medier.

For fotografering til kommersiell bruk, må det innhentes tillatelse fra museet.

Kommersiell bruk

Fotografering og filming av materiale som skal publiseres eller benyttes kommersielt er avgiftsbelagt, og det må innhentes tillatelse fra museet i god tid på forhånd. Det gjelder også ved bruk av foto og film fra en tredjepart (fotograf, bildebyrå eller liknende).

Prisene for bruk av museumsområdene til fotografering og filming varierer ut fra hvor opptakene skal publiseres. Det er ikke alle bygninger og utstillinger som er frigitt til slikt bruk, og det er også begrensninger på når fotografering og filmopptak kan foregå. Hensynet til publikum er vår første prioritet. Enkelte perioder er dermed mindre tilgjengelige for fotografering og filmopptak i stor skala.

Bruk av drone

Fotografering fra drone er ikke tillatt hvis du ikke har hentet inn spesiell tillatelse fra museet.

Vår fotosamling

Stiftelsen Lillehammer museum har en stor fotosamling med både historiske og moderne foto som kan kjøpes via vår fotoavdeling. E-post: foto@maihaugen.no.
 
Kontaktpersoner:

  • Kontaktperson fotografering og filming:
    Helge Sognli, avdelingsleder for samlingsforvaltning. Tlf.: 92 24 63 86. E-post: helge.sognli@lillehammermuseum.no.
  • Kontaktperson større tv- og filmproduksjoner:
    Rune Prøven, arrangementsansvarlig. Tlf.: 99 64 17 25. E-post: rune.proven@lillehammermuseum.no.