logo
_MG_7234.jpg
Foto: Aulestad
Aulestad / Høsten på Aulestad

Høsten på Aulestad

Ja, vi elsker Aulestad! Her får du gode og spennende opplevelser for store og små. Åpent lørdag og søndag i september. Velkommen til historiske Aulestad!

Kjøp årskort - opplevelser på 6 museer!

 

 

 

Aulestad tar deg imot med åpne armer. Du kan levende forestille deg at dikterhøvdingen selv står på tunet og inviterer deg inn til passiar og pakkekaker en gang mot slutten av 1800-tallet. 

Titt inn i utvalgte rom i dikterhjemmet

Vi har dessverre ikke omvisninger grunnet smittevern, men publikum kan på egenhånd se inn i utvalgte rom.  Du kan blant annet se musikkværelset der Edvard og Nina Grieg har underholdt. På tunet møter du en kunnskapsrik vert som gir korte introduksjoner og svarer på spørsmål. 

Festbordet i spisestua ble gjenskapt da boken om Bjørnsonfamiliens mattradisjoner - "Til bords med Bjørnstjerne Bjørnson" - ble produsert.

Stor utstilling i låven

Det volder litt rabalder er en fargerik utstilling om Bjørnstjerne Bjørnsons liv og litteratur. Der kan du se utmerkelser og smykker, brudesko og brudeslør, reiseveske og hatteeske, flosshatt og nattlue. Og en helt ekte nobelprismedalje!

Dame studerer bilde av Bjørnstjerne Bjørnson i utstillingen Det volder litt rabalder.

Foto: Veslemøy Furuseth / Aulestad

Skap lekne minner med barna

Tivolispeil på låven og stjålne syltetøyglass! Her skapes lekne minner med oppdrag og spennende utfordringer til barna. Det er stor plass å leke på, og i kafeen frister deilige blåbærpannekaker akkurat slik Bjørnstjerne selv ønsket de.

Glade jenter foran Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad.

Foto: Cecilie Owren.

Historisk hage

Aulestad har et flott gårdstun og hageanlegg. I samspillet med omgivelsene, bygningene og gårdens historie er hagen et tidsdokument som viser Aulestads liv både som hjem og museum.

Epletre på Aulestad

Foto: Rannveig Røstad / Aulestad

Drengestua Kafé

Kafeen serverer hjemmelaget mat i historiske omgivelser! Fra verandaen kan du nyte utsikten som Bjørnstjerne Bjørnson elsket, eller spise inne der veggene er dekorert med Weidemanns illustrasjoner. Ta gjerne med maten ut i den koselige hagen foran kafeen. Kafeen holder åpent fredag, lørdag og søndag i september. 

Gjester som koser seg med kortspill på et bord i hagen til Bjørnstjerne Bjørnson.

Foto: Ann Kristin Eggen / Aulestad

 

Vi legger til rette for trygge opplevelser. Les mer om våre smitteverntiltak.