Illustrasjonstegning av Bjørnstjerne Bjørnson som hever neven.
Illustrasjon av Tarjei Svalastog

Det volder litt rabalder

"Det volder litt rabalder" er en ny og fargerik utstilling om Bjørnstjerne Bjørnsons liv og litteratur. Utstillingen kan besøkes i låven på Aulestad. 

Utstilling i låven

Tidspunkt
Hele dagen

Utstillingen speiler Bjørnsons fargerike liv og personlighet. Gjennom sine kampsaker ble han en av Norges og Europas største kjendiser, og hjemmet på Aulestad var stadig i begivenhetenes sentrum.

Nobelmedaljen er utstilt
I utstillingen kan du se flere skatter fra magasin, som utmerkelser og smykker, brudesko og brudeslør, reiseveske og hatteeske, flosshatt og nattlue. Og en helt ekte nobelpris!

Opplev det sterke engasjementet
Den røde tråden i utstillingen er Bjørnsons egne ord og vers. Fra han var 15 år ga Bjørnstjerne Bjørnson uttrykk for sine tanker og meninger i aviser og taler, romaner og skuespill. Han var en frisk og uredd debattant med sterk rettferdighetssans. Bjørnstjerne Bjørnson fortsetter å engasjere, og blir aldri umoderne!

Et tivoli for barna
I en del av låven kan barna fotografere seg sammen med den store Bjørnstjerne, dikte med dikthjulet, kaste ønsker i ønskebrønnen, oversette «Ja, vi elsker» til emojie-språk og studere seg selv i underlige speilformasjoner.

Les mer om hva du kan oppleve på Aulestad!