Kjøkkenet
Bjørnson takket alltid kokka og tjenestejentene for god mat og servering. Det store kjøkkenet var etter sin tid moderne innredet med kopper og kar for enhver anledning. Sjokoladekjelen for ungene 17. mai rommet 50 liter, og kaffekjelenes størrelse var tilpasset antall gjester.
Det kunne bli mange måltider i løpet av en dag. Det var for det første morgenmat. Deretter var det gjerne fyridugurd, dugurd (middag), ettermiddagskaffe med "biteti" og eftasværd (kveldsmat). Til daglig ble det servert enkel men solid og god mat. Av hensyn til folkene som arbeidet der, innordnet familien Bjørnson seg stedets spisevaner og matskikker. Vassgrauten sto daglig på bordet, flatbrød og spekeskinke også.
På Aulestad var det som andre steder i bygda slik at de stort sett hadde råvarer til matlagingen selv. Melk, smør og ost hadde man på gården, og flatbrødbakingen foregikk flere ganger i året. Kjøtt, flesk, pølse og annen kjøttmat var de også selvforsynt med. Det var likevel visse varer som man måtte få fra byen, som blant annet pepper, ingefær, kaffe og te, sukker, farin, lakris, gjær og surdeig.