Dekket-bord_MortenBrun

Spisestue løvepudding

Spisestua2

Spisestua3

Spisestua

Karoline valgte samme grønnturkise fargen i spisestua som i musikkværelset, og hun sto selv for utformingen av taket med listverk etter italiensk mønster. Her ble dekket til fest, og ved bordenden satt ekteparet selv. I dag er det gavene fra venner som omkranser bordet.

Hvis det ikke var gjester eller selskap spiste Bjørnsonfamilien vanligvis det samme som ble servert på kjøkkenet. Yndlingsretten var noe så enkelt som pannekaker. Signe Bjørnson (niese av Bjørnson) forteller:

"Han likte best alminnelig bondekost, og til vår fortvilelse var melkevelling en av hans yndlingsretter. Det ville han gjerne ha to ganger i uken. En gang i mellom vanket det særlig delikat mat. Jeg glemmer aldri den dagen Karen kom inn med et fat liflig hønsefrikassé. Vi frydet oss og slikket oss formelig om munnen av forventning. Onkel så på Karen og spurte: "Er det hanen?" "Ja," svarte Karen. "Ta den ut, man spiser ikke sine venner". Fatet ble tatt ut, og der satt vi. Husmennene spiste alt sammen, og vi fikk ingen ting av den."