Aulestad m blomster toppbilde

Tilgjengelighet

Informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov.

Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Aulestad. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjonen som skal gjøre det lettere å planlegge besøket ditt hos oss.

Parkering

Det er handicapparkering i nærheten av husene, og det er også mulig å  bli fraktet inn på tunet, om det skulle være nødvendig.

Kafe/billett/butikk

Dette er gamle, fredede hus, og de er er derfor dessverre ikke fullt tilpasset handicappede. Det er imidlertid tilgang hit med rullestol. Ved behov finnes det ramper og plater tilgjengelige for å komme over dørstokker og trinn.

Museum

For rullestolbrukere er det mulig med tilgang til første etasje og veranda ved hjelp av rullestolbruer/plater over dørstokkene. Vognskjulet, i overkant av tunet, er også tilgjengelig, men tunet er bratt og ikke helt enkelt med rullestol.

Låve/utstilling

Låven er fullt tilgjengelig med rullestol. Det finnes også toalett tilgjengelig her.

Folkestue

Arrangementslokalet, Folkestua, er lett tilgjengelig i første etasje. Her er det også eget handicaptoalett. Andre etasje, Stalltrevet, er lett tilgjengelig med rullestol.

Publikumstoaletter

Det er handicaptoalett i kjeller på kafé/Drengestua, dette er tilgjengelig med rullestolbruer da det er et trinn ned innenfor døren.

Hage/park

Området omkring museet er til dels kronglete og bratt, og det er ikke tilgjengelig med rullestol her. Hagen utenfor kafé/Drengestue er tilgjengelig. Parken er tilgjengelig via grussti/rampe, men det er ikke et opparbeidet stisystem, kun gressareal.